Førstehjælp mod stress.

Drik vand
Drik 1 ½ liter vand om dagen.

Hjernen skal have ilt
Træk vejret dybt og langsomt. Det er en god idé at ligge på ryggen med benene oppe på en stol. Dette giver øjeblikkelig ilt til hjernen. Gerne 2 gange om dagen i 10 min.

Spis sundt og drop sukker
Sukker tager energien. Hjernen overreagerer på sukker og en maksimal insulinproduktion går i gang i lang tid. For meget sukker giver smerter bl.a. hovedpine, ledsmerter og ondt i øverste det af ryggen. Spiser du alligevel noget sødt så masser bagefter i venstre side mellem 7 og 8 ribben.

Tænk på din kropsholdning
Stå aldrig på overstrakte ben, det svækker din hjernefunktion. Det samme gælder hvis du bøjer nakken når du sidder foran computeren, eller hvis du drejer kroppen skævt. Når der bøjes for meget i nakke og lænd begrænses cerebrospinalvæsken og hjernekapaciteten nedsættes straks. Når du retter på alt dette fungerer hjernen bedre på alle områder. Det giver også større selvtillid.

Energiøvelser:


1. Klap energisk i hænderne. Hjernen tror den er glad og får dig til at smile. Men det fremmer også polariteten i hjernen hvis du gnider håndfladerne mod hinanden som når du fryser, eller du kan banke fingerspidserne mod hinanden.

2. Løft armene op over hovedet og bevæg dem ivrigt. Eller klap hænderne over hovedet mens du hopper (sprællemand). Hjernen tror den er begejstret og får dig til at le hvis du er heldig. Boks bagefter med armene og saks samtidig med benene.

3. Udfør Cross crawl øvelsen. Lav krydsbevægelser, ved at sætte modsat hånd mod modsat fod (mere kompliceret udgave er at kravle som en baby!). Krydsmønsteret får den neurologiske strøm mellem hjernehalvdelene til at hjælpe dig med din koordination og får hjernehalvdelene til at arbejde bedre sammen.

 

4. Fold ørene ud. På ørene sidder energipunkter. Klem tommel og pegefinger hårdt mod hinanden med øret imellem. Træk i alle retninger.

5. Kropsbank og strygninger. Slå overalt på kroppen. Det fremmer blodcirkulationen i huden og du bliver afspændt. Det øger også ilttilførslen i nervespidserne. Hjernen får positive impulser fra sansenerverne og danner endorfiner. Kraniet tages til sidst og der bankes let med fingerspidserne. Herefter stryges kroppen som når man børster støv af.

6. Familieunderholdning.

Det i en glimrende familieunderholdning at løbe "gadedrengeløb" i højt tempo.